Хто прийматиме рішення про ліквідацію громад на Тернопільщині? Список

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель сформував новий склад міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Тернопільської області.

Ігор Сопель ввів до складу робочої групи усіх народних депутатів від Тернопільщини. Вочевидь, вони мають певний вплив на формування остаточного рішення. Для прикладу, поряд із планом ліквідації багатьох успішних територіальних громад, які діють вже тривалий час, повинна залишитись Настасівська сільська громада, де проживає народний депутат, колишній представник Партії Регіонів Іван Чайківський. Там само працює й велике підприємство, власником якого є цей нардеп.

Сам склад робочої групи найближчим часом може зазнати ще певних змін. Це буде зумовлено кадровими ротаціями в облдержадміністрації.

Як ми повідомляли раніше, в Тернопільській обласній державній адміністрації розглядають нові проекти нового територіального устрою краю. Проекти передбачають ліквідацію цілого ряду утворених територіальних громад. Зникнуть з карти навіть ті громади, перші вибори до яких повинні відбутися 22 грудня 2019 року. Мова йде про про Великобірківську (Тернопільський район), Вікнянську (Гусятинський район), Млиновецьку (Зборівський район) та Нараївську (Бережанський район) громади.

Вочевидь, що проект устрою області готували представники ще старої порошенківської команди за плановими показниками, “спущених” з Києва. Про це свідчить те, що новий голова ОДА ще не встиг змінити ключових посадових осіб, які мають вплив в облдержадміністрації. Окрім цього, в складі комісії досі є профільний заступник голови ОДА Олег Валов, який є куратором адміністративної реформи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com