На Тернопільщині заборгованість із виплати зарплати зросла більш ніж в два рази

В Тернопільській області продовжується негативна тенденція щодо заборгованості по заробітній платі.

Про це йдеться в розпорядженні голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 18 листопада 2019 року №729-од “Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2019 року”.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати станом на 1 жовтня 2019 року становила 32,3 мільйона гривень та збільшилась відносно показника на початок року у 2,4 рази, протягом вересня – на 6,2%.

Голова облдержадміністрації доручив керівництву РДА та рекомендував міським головам міст обласного значення взяти на контроль питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати підприємствами, організаціями, установами та забезпечити розроблення, затвердження та виконання графіків погашення зарплатних боргів.

Також, вони повинні посилити взаємодію із контролюючими та правоохоронними органами з цього приводу.

Слідкувати за станом виплати зарплати доручено й керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації відповідно до галузевої підпорядкованості підприємств-боржників.

Голова ОДА Ігор Сопель рекомендував відділенню Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області проводити роз’яснювальну роботу, а Управлінню Держпраці у Тернопільській області здійснювати постійний контроль за дотриманням законодавства з питань оплати праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com