В Бучачі лікар-нарколог видала сертифікат щодо придатності до керування транспортним засобом особі, яка не мала права на це

Бучацькі слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом підробки медичних документів в Бучацькій центральній клінічній районній лікарні.

Про це стало відомо Інфопростору.

Встановлено, що 03.10.2019 року надійшов рапорт начальника СРПП №2 Свистуна І.В. про те, що в ході проведення перевірки по матеріалах ЖЄО №2655 від 09.09.2019 року було виявлено факт можливого підроблення сертифікату «Про проходження профілактичного огляду» невстановленою особою.

В ході проведення досудового розслідування в якості свідка було допитано чоловіка, який повідомив, шо у березні 2016 року близько 06. год. ранку, в супроводі матері він був доставлений у приймальне відділення Бучацької ЦКРЛ в стані алкогольного сп’яніння та консультований лікарем наркологом. Після чого лікарем на прохання матері було видано направлення в обласний наркологічний диспансер, куди він не з’явився. Відповідно під час перебування особи в стані алкогольного сп’яніння лікарем зроблено запис у амбулаторну картку хворого та взято на диспансерний облік із діагнозом: F-10.3, шифр діагнозу згідно Міжнародної класифікації хвороб – 10.

24.09.2019 року чоловік був знятий із обліку на підставі характеристики голови сільської ради, в якій вказано, що він характеризується із позитивної сторони та веде здоровий спосіб життя, до адміністративної відповідальності комітетом сільської ради не притягувався, підприємницькою діяльністю не займається. Згідно інструкції МОЗ, особа на підставі вказаної довідки, підлягає зняттю із диспансерного обліку.

Медична довідка щодо придатності керування транспортними засобами видана йому 25.07.2019 року №524236 на підставі пройденого медичного огляду. На той період лікар-нарколог перебувала у щорічній профспілковій відпустці та її обов’язки згідно наказу виконувала інша лікарка. Чоловік повідомив, що у телефонній розмові із лікаркою цього місяця 2019 року, остання повідомила, що перевіряючи Журнал диспансерних хворих, не побачила його у списку, та відповідно видала сертифікат нарколога.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com