Тернопільські баскетболісти проходять в 1/4 фіналу Кубка України: далі гратимуть з чемпіоном. Фото

БК «Тернопіль-ТНЕУ» виходить в ¼ Кубка України, де зустрінеться із чинним чемпіоном – Хіміком з Южного.

БК «Тернопіль-ТНЕУ» вдруге перемагає БК «Політехнік» з Харкова 69:73 і виходить у чвертьфінал Кубка України. На наступній стадії турніру нашим суперником стане чинний чемпіон України – Хімік (Южне).

Після впевненої перемоги +32 в першому матчі із Політехніком, другу зустріч Д.Забірченко використав для перевірки найближчого резерву. В Харкові одразу 9 гравців отримали більше 14 хвилин ігрового часу, тоді як лідери команди М.Найко і М.Нікітін спостерігали за грою з лавки запасних.

В умовах ротації, роль лідерів по черзі брали на себе інші гравці. Так, стартові 5 очок В.Рижова і 2 В.Шиманського забезпечили 0:7 уже на третій хвилині. Такий розвиток подій не входив у плани господарів і вони доволі швидко відновили рівновагу і, навіть, вийшли вперед 11:9. До кінця чверті зберігалася рівна гра, яка вилилася в підсумкові 16:16.

Другу чверть знову активніше розпочав Тернопіль – 2:10. Цього разу по 4 очки записали на свій рахунок І.Дудар та В.Анісімов. Господарям знову довелося наздоганяти. Проте, цього разу ми зберегли перевагу, і на велику перерву пішли за рахунку 30:33.

Третя десятихвилинка пройшла більш рівно. Ми наростили перевагу до 7-9 очок і утримували її протягом усієї чверті. В цьому відрізку якнайкраще проявили себе Н.Кісільчук (9 очок) та В.Биков (6 очок). Рахунок перед останньою перервою – 49:56.

«Політехніки» не хотіли програвати перед своїми уболівальниками і на останню чверть вийшли максимально мотивованими. Такий настрій і підтримка місцевої «торсиди» дозволяли їм поступово скорочувати відставання. За 1:30 до кінця гри вони майже досягнули своєї мети – 69:71. Проте, досягнути більшого наші гравці їм не дозволили. У підсумку 69:73 на користь Тернополя. В останній чверті хорошу результативність показав Є.Бречко – 6 очок.

Головним фактором переваги нашої команди стала успішна гра «у фарбі». Саме з трисекундної зони ми набрали 50 очок, Це вилилося у прийнятний відсоток влучності із середньої дистанції – 56 %. Наші суперники мали перевагу на периметрі 35 % влучності проти 25 % у нас. За всіма іншими показниками жодна із команд суттєво не перевершила суперника.

БК «Політехнік» (Харків) – БК «Тернопіль-ТНЕУ» 69:73 (16-16, 14-17, 19-23, 20-17).

Кращі в БК «Тернопіль-ТНЕУ»:
Є.Бречко – 11+8ПД+3РП
Н.Кісільчук – 11+4ПД+2ПХ
В.Рижов – 11+2ПД+2РП
І.Дудар – 9+3ПД+3ПХ
В.Биков – 9+3ПД+2РП
В.Шиманський – 8

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com