На ремонті доріг в Тернопільському районі завдали збитків бюджету на майже півмільйона

Тернопільські слідчі здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про це стало відомо Інфопростору.

Встановлено, що в 2017 році Острівською сільською радою в особі голови укладено договори підряду з Товариством з обмеженою відповідальністю «ГІДРОШЛЯХБУД» в особі директора на виконання робіт з капітального ремонту доріг в с. Острів Тернопільського району Тернопільської області. Зокрема, договір підряду №1 від 27.03.2017 на виконання робіт з капітального ремонту дороги в с. Острів по вул. Козацька Тернопільського району Тернопільської області. Договір підряду №2 від 29.03.2017 на виконання робіт з капітального ремонту дороги в с. Острів по вул. Молодіжна Тернопільського району Тернопільської області. Договір підряду №3 від 29.03.2017 на виконання робіт з капітального ремонту дороги в Острів по вул. Івана Франка, Тернопільського району Тернопільської області. Договір підряду №4 від 20.04.2017 на виконання робіт з капітального ремонту дороги в с. Острів по вул. Стефаника-Бічна Тернопільського району Тернопільської області. Договір підряду №5від 20.04.2017 на виконання робіт з капітального ремонту дороги в с. Острів, вул. Шевченка, Тернопільського району Тернопільської області.

Як встановлено, взаєморозрахунки за виконанні ТзОВ «ГІДРОШЛЯХБУД» роботи з капітального ремонту доріг в с. Острів Тернопільського району Тернопільської області проводились Острівською сільською радою на підставі довідок про вартість будівельних робіт та витрати типової (примірної) форми КБ-3В, якими визначена вартість будівельних робіт відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт типової (примірної) форми КБ-2В.

В рамках вказаного кримінального провадження начальником відділу контролю у галузі промисловості, інфраструктури та ЖКГ Управління Західного офісу Державної аудиторської служби в Тернопільській області та заступником начальника відділу контролю у галузі промисловості, інфраструктури та ЖКГ Управління Західного офісу Державної аудиторської служби в Тернопільській області проведено перевірку обсягів та вартості робіт з капітальних ремонтів доріг на об`єктах Острівської сільської ради, виконаних ТзОВ «ГІДРОШЛЯХБУД». В ході проведеної перевірки проведено контрольні обміри на зазначених об`єктах. При проведені контрольних обмірів звірено окремі види та обсяги робіт, які не носять прихований характер та включені до складу прямих витрат актів приймання виконаних будівельних робіт.

За результатами проведених контрольних обмірів обсягів фактично виконаних робіт та проведеною перевіркою актів форми КБ-2В встановлено завищення обсягів виконаних робіт під час виконання робіт на зазначених об`єктах.

В рамках зазначеного кримінального провадження, експертами Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз проведено судову будівельно-технічну експертизу. За результатами якої, встановлено завищення виконаних робіт на загальну суму 429206,19 грн.

Таким чином, документально підтверджено факт завищення виконання ремонтно-будівельних робіт на зазначених об`єктах.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com