Поліція Тернополя розслідує самовільне будівництво на набережній

Слідчими Тернопільського відділу поліції здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство).

Про це стало відомо Інфопростору.

В липні 2019 року на адресу Тернопільської місцевої прокуратури надійшло звернення Відділу державного архітектурно – будівельного контролю Тернопільської міської ради, про те, що невстановлені особи за адресою: вул. Білецька 47 та 48 м. Тернопіль, самовільно здійснюють будівництво всупереч установленому законом порядку без дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм та стандартів, чим завдають шкоди інтересам держави.

У вищевказаному зверненні, зазначено, що службові особи Відділу архітектурно будівельного контролю Тернопільської міської ради відповідно до ст.41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку здійснення державного архітектурно будівельного контролю затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 553 від 23.05.2019р. здійснили позапланову перевірку в період з 11.06.2019 по 21.06.2019 з питань дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт на об`єктах.

11.06.2019 року, працівниками Відділу архітектурно будівельного контролю Тернопільської міської ради було здійснено виїзд на об`єкт за адресою м. Тернопіль, вул. Білецька, 48. Під час виїзду на об`єкт нікого не було, візуальним оглядом встановлено, що було вирито котлован за вищевказаною адресою. Поспілкувавшись із власником ділянки по телефону, останній повідомив, що особисто представить необхідні документи у відділ архітектурно будівельного контролю Тернопільської міської ради, але туди не з’явилявся і ніяких документів не представляв.

Під час позапланової перевірки встановлено, що на земельній ділянці проводяться будівельні роботи з будівництва чотирьох поверхового будинку без відповідних дозвільних документів отриманих в органі державного архітектурного контролю та без проектної документації затвердженої у встановленому законом порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com