В Кременецькому районі виявлено сказ ВРХ

Головне управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області інформує що, до завідувача Колосівської дільниці ветеринарної медицини звернувся  житель с. Рудка Кременецького району із повідомленням, що у його корови проявляються ознаками захворювання на сказ, буйність. Зі слів власника, встановлено, що попередньо за добу до цього тварина відмовилась від корму і води. На час прибуття спеціаліста, в дане індивідуальне селянське господарство тварина була мертва.

Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області та Кременецької районної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне розслідування щодо загибелі корови. Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії підтвердили захворювання тварини на сказ. Труп тварини утилізовано.

Тварини, які є в даному господарстві (три голови ВРХ, один кінь, дві свині, один собака і чотири коти) та контактні тварини із інших господарств (11 голів ВРХ, 4 коней, 1 собака, 4 коти), вакциновано проти сказу.

03.12.2019 року у цьому домогосподарстві загинула ще одна корова, відтак спеціалісти ветмедицини провели повторне епізоотичне розслідування, щодо загибелі тварини. Результати Тернопільської регіональної державної регіональної лабораторії підтвердили сказ.

В дворі та в господарських будівлях  проведено вимушену дезінфекцію хлорним вапном

04.12.2019 р. проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій РДА,  та відкрито неблагополучний пункт щодо сказу ВРХ і затвердила план заходів щодо ліквідації даного захворювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com