Чоловік, який зґвалтував свою тещу, отримав умовний вирок

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Бережанського району, який зґвалтував свою тещу.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 09 вересня 2019 року близько 12:00 год., у чоловіка, який перебував на одинці із своєю тещею, у приміщенні квартири, виник злочинний умисел, спрямований на зґвалтування. Реалізуючи свій злочинний умисел чоловік, маючи на меті задовольнити свою статеву пристрасть та з метою подолання опору тещі тещею,з якою він спільно проживає, почав застосовувати до неї фізичне насильство, що виразилось у заломлюванні рук за спину, стисканні ротової порожнини руками та стисканні грудної клітки руками. У свою чергу жінка не бажаючи вступити з зятем в статевий зв’язок, почала чинити йому активний фізичний опір шляхом відштовхування його від себе руками, дряпаючи нігтями та кусаючи його зубами за оголені ділянки тіла, однак він, продовжуючи свої дії, ігноруючи волю тещі, шляхом застосування щодо неї фізичного насильства яке виразилось в обхвачуванні та заломленні обох рук з подальшим їх розведенням в сторони, пригнічуючи таким чином її волю та долаючи опір, без її добровільної згоди виліз на неї зверху та насильно розвівши ноги в сторони та вступив із нею в статевий зв`язок, тобто вчинив дії сексуального характеру пов`язані із вагінальним проникненням в тіло з використанням геніталій без її добровільної згоди.

Внаслідок злочинних дій обвинуваченим створено посягання на статеву свободу потерпілої у вигляді порушення її права на сексуальне самовизначення з приводу можливості добровільного сексуального спілкування з обраним партнером у будь-який час і у будь-якій сексуально прийнятій формі, а також спричинено синці ділянки лівого плечового суглоба, обох плечей, ділянки обох ліктьових та променево-зап`ясткових суглобів, обох передпліч, правої бокової поверхні грудей, задньої поверхні грудей зліва, поперекової ділянки справа, внутрішньо-верхнього квадратну правої сідниці та обох стегон, які за ступенем тяжкості належать до легких тілесних ушкоджень, закриту травму грудей справа з переломами 4-5-го ребер із ушкодженням м`яких тканин, які належить до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Таким чином, чоловік обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 152 КК України, тобто у вчиненні дій сексуального характеру, пов`язаних із вагінальним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій без добровільної згоди потерпілої особи, з якою перебуває у сімейних відносинах.

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 152 КК України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

Водночас, на підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 3 (три) роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com