За крадіжку сумки на цвинтарі чоловік отримав чотири роки тюрми

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю села Рохманів Шумського району, який на цвинтарі вкрав сумку у жінки, яка прибирала на могилі.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 березня 2019 року о 11 годині 30 хвилин у обвинуваченого, який раніше судимий за умисні корисливі злочини проти власності, судимість за які не знята та не погашена згідно ст.89 КК України, перебував в секторі № 42 на території кладовища, що по вул. Микулинецькій в м. Тернополі, де біля однієї із могил помітив на лавці жіночу кашемірову сумку темно-синього кольору, яка належить сторонній жінці після чого у нього виник злочинний умисел, спрямований на відкрите, повторне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна, 24 березня 2019 року о 11 годині 30 хвилин, обвинувачений, перебуваючи в секторі № 42 на території кладовища що по вул. Микулинецькій в м.Тернополі, біля однієї із могил на лавці побачив жіночу кашемірову сумку темно-синього кольору, власниця якої прибирала на могилі та була заклопотана.

Так, діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом та з метою особистого збагачення, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність та настання суспільно – небезпечних наслідків, відкрито, на колінах та ліктях підповз до лавки, де знаходилась вказана сумка та незаконно заволодів нею.

В той момент коли обвинувачений фактично заволодів жіночою кашеміровою сумкою темно – синього кольору, вартістю 300 гривень, всередині якої знаходився шкіряний гаманець чорного кольору, вартістю 150 гривень, грошові кошти в сумі 75 гривень, мобільний телефон торгової марки «Хіаоmі» моделі Redmi Note 2», вартістю 570 гривень, в якому знаходилась сім-картка оператора мобільного зв`язку ПрАТ«Київстар», яка матеріальної цінності для потерпілої не становить, мобільний телефон торгової марки «Nokia» моделі «Х2-02», вартістю 352 гривень, в якому знаходились сім-картки операторів мобільного зв`язку ПрАТ «Vodafone», і ТОВ «Лайфселл», які матеріальної цінності для потерпілої не становлять, останній був виявлений потерпілою.

В подальшому, тримаючи в руках вищевказану сумку обвинувачений, діючи умисно, відкрито, поспіхом почав бігти в напрямку виходу із кладовища, щоб покинути місце злочину, оскільки був виявлений потерпілою, яка почала його наздоганяти та кричати у слід, щоб він зупинився та повернув сумку, на що обвинувачений з метою утримання викраденого майна з місця вчинення злочину втік, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 1442 гривні 00 копійок.

Окрім того, у обвинуваченого, який перебував в секторі № 21 на території кладовища, що по вул.Микулинецькій в м. Тернополі, 05 квітня 2019 року о 16 годині 30 хвилин, де біля однієї із могил помітив на лавці шкіряну жіночу сумку чорного кольору, яка належить іншій жінці виник злочинний умисел, спрямований на повторне, відкрите викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення чужого майна, 05 квітня 2019 о 16 годині 30 хвилин, обвинувачений, перебуваючи в секторі № 21 на території кладовища, що по вул. Микулинецькій в м.Тернополі, підійшов до лавки, яка розташована біля однієї із могил, скориставшись моментом, коли потерпіла здійснювала оздоблювальні роботи на могилі діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом та з метою особистого використання вмісту сумки, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність та настання суспільно – небезпечних наслідків, усвідомлюючи, що за ним не спостерігають, відкрито, повторно викрав шкіряну жіночу сумку вартістю 106 гривень 33 копійки в середині якої знаходились грошові кошти в сумі 1000 гривень.

В подальшому обвинувачений, тримаючи в руках вищевказану сумку почав бігти в напрямку виходу із кладовища, однак в момент, коли він відбіг на декілька метрів його побачила потерпіла, яка виявила відсутність сумки на лавці та одразу зрозуміла, що її викрав обвинувачений, до якого вона почала кричати, щоб він зупинився та повернув те, що викрав.

Обвинувачений, будучи викритий потерпілою, умисно, відкрито з метою утримання викраденого майна з місця вчинення злочину втік, чим спричинив своїми діями потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 1106 гривень 33 копійки.

Таким чином, обвинувачений вчинив злочин, передбачений ч.2 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно.

Таким чином, суд вирішив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

Згідно ст.71 КК України, до призначеного покарання за даним вироком частково приєднано невідбуте покарання за вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 13 жовтня 2015 року у виді 6 (шести) місяців позбавлення волі і за сукупністю вироків визначено остаточне покарання чоловікові у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com