“Мінера” залізничного вокзалу засудили до умовних п’яти років тюрми

Чоловіку, який повідомив про начебто замінування залізничного вокзалу в Тернополі, засудили до умовного терміну.

Про це стало відомо Інфопростору.

19 липня 2019 року о 08 год. 19 хв. у уродженець Хмельницької області, який перебував на залізничному вокзалі, що на Привокзальному майдані,1, в м. Тернополі, виник злочинний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками на залізничному вокзалі в м. Тернополі. Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідкам на залізничному вокзалі в м. Тернополі, перебуваючи при цьому на Привокзальному майдані,1, в м. Теренополі, він 19 липня 2019 року о 08 год. 19 хв., використовуючи мобільний телефон торгової марки «Nokia 1280» із сім-картою оператора мобільного зв`язку «Київстар» здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Тернопільській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості в населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору спецлінії «102» ГУНП в Тернопільській області про підготовку вибуху на залізничному вокзалі в м. Тернополі, який знаходиться в м. Тернополі по вул. Привокзальний майдан,1. Тим самим реалізував свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. В ході виїзду слідчо-оперативної групи на залізничному вокзалі в м. Тернополі, перебуваючи при цьому за адресою м. Тернопіль, Привокзальний майдан,1, вищевказане повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі в м. Тернополі не підтвердилося. Перевіркою зазначеного повідомлення встановлено, що вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин на залізничному вокзалі в м. Тернополі не виявлено, а повідомлення про підготовку вибуху є завідомо неправдиве.

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України визнав повністю за обставин, що вказані в обвинувальному акті, щиро розкаявся. На даний час про вчинене він щиро шкодує, просить суд його суворо не карати, не позбавляти волі, зважаючи на його особу. Неправдиве повідомлення про вибух здійснив з особистих мотивів, так як мав раніше конфлікт із правоохоронним органами через довготривале розслідування кримінального провадження, по якому він є потерпілим.

Таким чином, врахував щире каяття, а також те, що чоловік є інвалідом ІІ групи, суд вирішив обмежитись відносно нього умовним покаранням.

Таким чином, Тернопільський міськрайонний суд прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 5 (п`ять) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 3 (три) роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com