Чоловік, який в минулому році на Гусятинщині збив пішохода, отримав умовне покарання

Гусятинський районний суд обмежився умовним покаранням відносно водія, який в минулому році збив пішохода.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений 18 листопада 2018 року приблизно о 06:00 годині, керуючи технічно справним автомобілем марки «ВАЗ 2101», в салоні якого на передньому пасажирському сидінні знаходився пасажир, рухався зі швидкістю приблизно 35 км. год. по автодорозі в с. Личківці, Гусятинського району, Тернопільської області в напрямку до селища Гусятин, діючи необережно, проявивши неуважність, не стеживши за дорожньою обстановкою і виявивши небезпеку для руху в порушення п.12.3 ПДР України на ділянці дороги поблизу домогосподарства, маючи можливість бачити пішоходів, які в попутньому напрямку рухалися один за одним краєм правої частини дороги, не вживши заходів для зменшення швидкості автомобіля та не здійснивши об`їзд виявлених ним пішоходів, допустив наїзд передньою частиною автомобіля на потерпілого одного з них. Внаслідок вказаного наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді: закритої травми грудей з переломами другого-десятого правих ребер та явищами правобічного гемопневмотораксу; перелому правої лопатки із незначним зміщенням; закритої черепно-мозкової травми голови зі струсом головного мозку; численних переломів кісток лицевого черепа; рани ділянки правої надбрівної дуги; рани нижньої губи; саден ділянок обох колінних суглобів, правого ліктьового суглоба; численних саден обличчя; синців обох повік; субконюктивальних крововиливів обох очей, які відносяться до середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у скоєнні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, повністю підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті та показав, що дійсно в зазначений в обвинувальному акті час, місці, спосіб він вчинив вказане кримінальне правопорушення, а саме, порушення правил безпеки дорожнього руху ним як особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Показав, що у вказані в обвинувальному акті час, автомобілем 18.11.2018 року він рухався в напрямку з с. Постолівка до селища Гусятин, а саме, в лікарню. По зустрічній смузі руху в с. Личківці, Гусятинського району ріхався автомобіль, який його «сліпив», він пригальмував і почув удар. Після того, зупинив автомобіль, вийшов з нього і побачив двох чоловіків, один з яких лежав на землі, на обличчі якого була кров, а другий – стояв. Після того, він з телефону викликав карету швидкої допомоги. Оскільки карети швидкої допомоги довго не було, він з братом потерпілого помістили потерпілого в свій автомобіль і завіз його до Гусятинської районної лікарні. Також вказав, що потерпілий йшов із своїм братом у тому ж напрямку по проїжджій частині дороги, що і він рухався автомобілем.Суд, оцінивши зібрані слідчим докази, прийняв рішення визнати водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України і призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Водночас, на підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com