На Теребовлянщині працівник агрофірми продавав те, що мав охороняти

Теребовлянський районний суд виніс вирок охоронцю ТОВ «Агрокомпанія Дружба».

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 квітня 2019 року з 20 години найманий працівник ТОВ «Агрокомпанія Дружба», діючи на підставі угоди від 20 липня 2019 року, здійснював охорону тваринницьких приміщень для великої рогатої худоби, та території для зберігання техніки з обслуговування даних приміщень ТОВ «Агрокомпанія Дружба» в с. Заздрість Теребовлянського району по вул. Й. Сліпого 164.

16.04.2019 року близько 23 години до нього зателефонував його знайомий, запитавши , чи не має він кормової суміші на продаж. Обвинувачений погодився продати знайомому кормову суміш та зобов`язався доставити її в домогосподарство останнього своїм транспортом.

В даний момент в охоронця виник злочинний умисел, направлений на заволодіння транспортним засобом, а саме трактором МТЗ-82.1 із під`єднаним до нього кормозмішувачем, який призначений для обслуговування тваринницьких приміщень, та знаходився на території поряд з даними приміщеннями по вул. Й. Сліпого 164 в с. Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області, щоб даним трактором здійснити доставку кормової суміші до домогосподарства покупця.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння трактором МТЗ-82.1 із під`єднаним до нього кормозмішувачем, 17 квітня 2019 року близько 01 год. 05 хв. чоловік, маючи, як охоронець, вільний доступ до території, на якій знаходився трактор, шляхом підбору ключа до навісного замка, на який зачинялися двері в кабіну, проник всередину трактора.

Продовжуючи доводити до кінця свій протиправний намір, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом ТОВ «Агрокомпанії Дружба», обвинувачений запустив двигун трактора МТЗ-82.1 спеціальним перемикачем на панелі приладів.

Після цього він, отримавши можливість керувати даним транспортним засобом, незаконно, не маючи ніякого права на розпоряджання чи керування ним, почав здійснювати рух на тракторі МТЗ-82.1, а саме виїхав ним із неогородженої території ТОВ «Агрокомпанія Дружба», де він стояв, та направився до домогосподарства знайомого в с. Тютьків Теребовлянського району.

В подальшому даний трактор МТЗ-82.1 із кормозмішувачем з загальною ринковою вартістю 425843,60 грн, яким незаконно заволодів чоловік, був залишений останнім на полі поряд із с. Заздрість Теребовлянського району.

Суд оцінив зібрані докази та зізнання чоловіка. Тому, його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України і призначено покарання у виді штрафу в розмірі одна тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в гривневому еквіваленті становить 17000 грн. в дохід держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com