Профспілки втрачають велике приміщення в центрі Тернополя

Обласна рада профспілок не може добитися визнання права власності на власні приміщення в центрі Тернополя, де розміщується приватний навчальний заклад “ТІСІТ”.

Як стало відомо Інфопростору, за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 01 листопада 2019 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява від голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного про те, що керівництво Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій без законних на те підстав використовує приміщення, що знаходиться за адресою: м.Тернопіль, вул. Танцорова, 51.

Також встановлено, що відповідно до установчого договору про створення ТОВ «ТІСІТ» від 07.02.2001 одним із засновників ТОВ «ТІСІТ» є Тернопільська обласна рада профспілок. Відповідно до статутного фонду ТОВ «ТІСІТ» Тернопільська обласна рада профспілок передала в безстрокове користування нежитлові приміщення, загальною площею 469,46 кв.м., що розташовані в будівлі по вул. Танцорова, 51, у м.Тернополі .

В ході допиту, голова Тернопільської обласної ради профспілок повідомив, що в травні 2001 року Президія обласної ради профспілок вирішила виступити засновником ТОВ «Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій» (далі – ТІСІТ), але жодних колегіальних рішень, за якими у ТІСІТ передавалося будь-яке майно у якості внеску у Статутний фонд не приймалося. У зв`язку з цим, між Управлінням по господарському обслуговуванню ТОРП (далі – УГО ТОРП) та ТІСІТ укладалися договори оренди, зокрема перший договір оренди був укладений 18.12.2003 за яким у ТІСІТ передалося у користування нерухоме майно, а саме приміщення правого крила головного корпусу обласної ради профспілок з окремим входом (актовий зал та суміжні з ним приміщення), що розміщене за адресою: м.Тернопіль, вул. Танцорова, 51 , загальною площею близько 850 кв.м. За яким ТІСІТ здійснював оплату з розрахунку 15 грн. на 1 кв.м. Також за умовами даного договору зі сторони ТІСІТ відбулася реконструкція актового залу приміщення, в результаті якої загальна площа приміщення зросла на 172,1 кв.м. за рахунок формування другого поверху актового залу, а тому на даний час площа приміщення становить 1022,9 кв.м.

У 2006 році ТОВ «ТІСІТ» припинило свою діяльність та було створено ПВНЗ «ТІСІТ», однак, як стверджує Андрій Присяжний, невідомо, як саме відбувалися ці зміни та на жодних зборах у ПВНЗ «ТІСІТ» він, як уповноважена особа ТОРП, участі не приймав та офіційно про зміни організаційно-правової форми «ТІСІТ» службових осіб ТОРП ніхто не повідомляв.

У липні 2018 року Тернопільська обласна рада профспілок офіційно вийшла із числа учасників ПВНЗ «ТІСІТ», однак приміщення за адресою: м.Тернопіль, вул. Танцорова, 51, яке належить на праві власності Тернопільській обласній раді профспілок надалі перебуває у безпідставному користуванні ПВНЗ «ТІСІТ», оскільки останні вважають, що зазначене нерухоме майно було передано в статутний фонд ТОВ «ТІСІТ» на умовах безоплатного користування та вони є законними його користувачами.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com