В Бучачі лікарі підробили довідку про вагітність для укладення фіктивного шлюбу

Підробку довідки про вагітність для оформлення фіктивного шлюбу виявили правоохоронці в Бучачі.

Про це стало відомо Інфопростору.

01.11.2019 року надійшов рапорт старшого о/у СКП Бучацького ВП ТВП ГУНП в Тернопільській області Карпюка І.В. про те, що в ході проведення на території Бучацького району Тернопільської області профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» було встановлено, що жителька Бучацького району спільно із громадянином Грузії, з метою пришвидшення процедури отримання останнім громадянства України, подали у Бучацький відділ реєстрації актів цивільного стану завідомо підроблений документ, а саме довідку про вагітність жінки.

В ході проведення досудового розслідування, було встановлено, що жінка звернулася із позовом до Бучацького районного суду про розірвання шлюбу із чоловіком, оскільки сім`я розпалась, шлюб носить формальний характер. 12.06.2016 року було зареєстровано шлюб між ними в Бучацькому районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, актовий запис №40, дітей не мають.

13.12.2018 року рішення Бучацького районного суду про розірвання шлюбу набрало законної сили.

12.06.2016 року було укладено шлюб між жителькою району та громадянином Грузії в Бучацькому районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального правління юстиції у Тернопільській області, актовий запис №40.

Відповідно до ч. 1 ст.32 СК України шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про реєстрацію шлюбу, згідно ч.2 ст.32 СК України містить норму, яка передбачає, що за наявності поважних причин керівник органу державної реєстрації актів цивільного стану дозволяє реєстрацію шлюбу до спливу цього строку, а саме у разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, шлюб реєструється у день подання відповідної заяви, або у будь-який інний день за проханням наречених протягом одного місяця.

Як вбачається із рапорту працівників СКП Бучацького ВП жителька району та громадянин Грузії з метою пришвидшення процедури отримання останнім громадянства України, подали у Бучацький відділ реєстрації актів цивільного стану завідомо підроблений документ, а саме довідку про вагітність.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com