На Гусятинщині лікарі видали фіктивну довідку про вагітність для легалізації громадянства араба

Лікарі Гусятинської центральної комунальної районної лікарні підробили довідку про вагітність для реєстрації фіктивного шлюбу місцевої жительки та араба, який в подальшому став громадянином України.

Про це стало відомо Інфопростору.

З цього приводу правоохоронці 01 листопада 2019 року розпочали кримінальне провадження.

Наразі з’ясовано, що перевірка проводиться за фактом подачі громадянкою, з метою легалізації на території України громадянина Республіки Ірак, в Гусятинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Тернопільській області завідомо підроблених документів, на підставі яких зареєстровано шлюб між ними, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

В ході досудового розслідування, здобуто інформацію, що в серпні 2016 року громадянка України 1991 р.н., жителька с. Чабарівка, Гусятинського району, з метою легалізації на території України громадянина Республіки Ірак, подала в Гусятинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Тернопільській області завідомо підроблені документи, на підставі яких зареєстровано шлюб між ними.

У зв`язку із вказаним, 12.11.2019 року на ім`я начальника Гусятинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Тернопільській області скеровано запит з проханням надати довідку (заключення) № 462 від 16.08.2016 року Гусятинської ЦКРЛ на цю жительку с. Чабарівка з діагнозом «Вагітність 9 тижнів», та копій документів, які підтверджують реєстрацію шлюбу вищевказаної із громадянином Іраку.

На вказаний запит отримано відповідь, про те, що у архіві Гусятинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Тернопільській області, що за адресою: смт. Гусятин, вул. Шевченка, 4, наявний актовий запис про шлюб №65 від 18.08.2016 року, в якому також зазначено, що шлюб розірваний на підставі рішення Гусятинського районного суду від 30.12.2016 року.

Заключення про вагітність видано Гусятинською центральною комунальною районною лікарнею за №462 від 16.08.2016 року.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com