Жителям Ланівців перерахують тарифи на вивезення сміття

Фахівці сектору контролю за регульованими цінами провели позапланову перевірку прогнозних планових тарифів  Лановецького комунального підприємства по благоустрою,  яке самостійно звернулось в Головне управління Держпродспоживслужби для перевірки планових тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами, щоб уникнути в подальшому обрахування споживачів.

При позаплановій перевірці підприємства встановлено порушення порядку формування тарифів, зокрема в порушення Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затверджених  Постановою Кабінету Міністрів України  від 27 липня  2006 року №1010, включено завищений рівень адміністративних витрат за рахунок неправильного розподілу між послугами та у розрізі операцій пропорційно сумі виробничої собівартості. При перевірці скореговано розрахунки планового прогнозного тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами в сторону зменшення з 160 грн за 1м3 на  25,46 грн за 1м3. Тобто, підприємству рекомендовано економічно обґрунтований тариф в розмірі 134, 57 грн за 1м3  для затвердження органом місцевого самоврядування.

Дана робота була проведена в рамках повноважень територіальних органів Держпродспоживслужби – функція органів державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги суб’єктами господарювання – надавачами послуг передбачає широкі можливості попередження впровадження економічно необґрунтованих тарифів та захисту прав споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com