Чоловік, який накопав чужої картоплі, заплатить 850 гривень штрафу

Чортківський районний суд виніс вирок чоловікові, який накопав картоплі на полях ТОВ «Мрія Фармінг ‘Тернопіль».

Про це стало відомо Інфопростору.

10 жовтня 2019 року в обвинуваченого через скрутне матеріальне становище виник умисел на таємне викрадення картоплі, яка була насаджена на земельній ділянці, яка перебувала в оренді ТОВ «Мрія Фармінг ‘Тернопіль».

Реалізовуючи такий умисел, обвинувачений 10 жовтня 2019 року, близько 20-ї години, з метою незаконного особистого збагачення, з корисливих спонукань, усвідомлюючи протиправність своїх дій, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає та він не буде помічений сторонніми особами, на земельній ділянці № 7 в с. Товстеньке, яка знаходилась в оренді ТОВ «Мрія Фармінг Тернопіль», вилами накопав 97,5 кілограм картоплі сорту «Євростар» вартістю 780 гривень, яку умисно таємно викрав, внаслідок чого спричинив ТОВ «Мрія Фармінг Тернопіль» матеріальну шкоду на вказану суму.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю і дав суду показання, якими підтверджується те, що він 10 жовтня 2019 року, близько 20-ї години, на земельній ділянці в с. Товстеньке Чортківського району Тернопільської області викопав вилами 97,5 кг картоплі, а пізніше після цього був затриманий працівниками поліції і картопля після зважування була вилучена.

Суд, оцінивши докази та зізнання обвинуваченого, прийняв рішення визнати його винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com