На Тернопільщині засудили чоловіка, який привіз з лісу підводу дров

Бережанський районний суд виніс вирок жителю Козівського району, який в серпні привіз з лісу підводу дров.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вранці 05 серпня 2019 року, точного часу в ході проведення досудового розслідування не встановлено, чоловік проїжджав підводою повз лісовий масив поблизу с. Драгоманівка Козівського району Тернопільської області, де побачив на землі паливну деревину, в ході чого у нього виник злочинний намір, направлений на таємне викрадення цієї деревини.

Розуміючи що самостійно викрасти деревину він не зможе, 05 серпня 2019 року близько 11 год. 00 хв., чоловік повернувся до місця свого проживання, де покликав на допомогу товариша та сина, повідомивши їм, що він отримав від лісника паливну деревину, яку необхідно привезти додому, та направився із ними до місця розташування паливної деревини. Надалі чоловік, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, протиправно, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, таємно викрав з окраїни лісу (квартал 47, виділ 10), паливну деревину належну ДП «Бережанське лісомисливське господарство», а саме: 19 частин стовбурів дерев загальним об`ємом 0,5224 метра кубічних, вартістю 329 грн. 63 коп., які були заготовлені працівниками підприємства у ході санітарних рубок.

У подальшому він покинув місце злочину, перевізши паливну деревину до місця свого проживання, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим заподіяв ДП «Бережанське лісомисливське господарство» матеріальну шкоду на суму 329 грн. 63 коп.

Такі дії чоловіка органами досудового розслідування кваліфіковані за ч.1 ст.185 КК України, за ознаками: таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Чоловік у скоєному зізнався, а тому, суд прийняв рішення визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 60 (шістдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020,00 грн. (одну тисячу двадцять гривень нуль копійок).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com