Ремонтом доріг на Бережанщині вже займаються правоохоронці

Слідчими Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту доріг в Бережанському районі.

Про це стало відомо Інфопростору.

Кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу розпочали 27 вересня 2019 року. В поле зору правоохоронців потрапили так-звані “сорокаметрові” договори, які укладалися в обхід процедури публічних торгів.

Наразі встановлено, що службові особи Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб використовуючи службове становище в супереч інтересам служби заподіяли майнову шкоду державним інтересам в ході організації та проведення закупівлі з поточного середнього ремонту однієї із автомобільних доріг місцевого значення.

Так, Службою автомобільних доріг у Тернопільській області в 2018 році із ТОВ «Експерт проект плюс» було укладено договори на виконання проектно-вишукувальних робіт щодо поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення «С200103 Бережани – Мечищів на ділянках ПК 0+00 – ПК 9+00», загальною протяжністю 0,9 км.

В результаті зазначеного, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області із ТОВ «БМБуд» уклала 23 договори щодо виконання робіт з поточного середнього ремонту на загальну суму 3 млн. 978 тис. 026 грн. (у відповідності до актів форми № КБ-2в роботи виконано та оплачено в повному обсязі).

Поряд з цим, на веб-сайті «Prozorro» у 2019 році оприлюднене оголошення № UA-2019-07-3 0-000964-Ь про проведення Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації закупівлі на предмет: «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С200103 Бережани-Мечищів на ділянці км 1+300 – км 11+120 (окремими ділянками) Бережанського району Тернопільської області».

Організації торгів передувало розроблення, на підставі укладеного із ТОВ «Експерт проект плюс» договору № 128 від 12.06.2019, відповідної проектно-кошторисної документації. Вартість даного договору становила 71 тис. 999 грн.

До документації додано дефектний акт із зазначенням ділянок км 3+700 – км 4+100 та км 6+750 – км 7+150, який складений інженером ТОВ «Експерт проект плюс», перевірений головним інженером проекту ТОВ «Експерт проект плюс» та затверджений начальником Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

В подальшому, між УКБ Тернопільської ОДА та ТОВ «БМБУД» укладено договір №278 від 04.09.2019, щодо надання послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С200103 Бережани-Мечищів на ділянці км 1+300 – км 11+120 (окремими ділянками) Бережанського району Тернопільської області.

Проведеною, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, перевіркою встановлено, що на ділянці км 3+700 – км 4+100 автомобільної дороги місцевого значення С200103 Бережани-Мечищів, на якій згідно технічного завдання, дефектного акту та проектно-кошторисної документації планувалося проведення поточного середнього ремонту, фактично вже проведено влаштування вирівнюючих шарів основи із щебеново-піщаної суміші, влаштування вирівнювального шару із асфальтобетонної суміші із подальшим ущільненням асфальтобетонного шару катками, укріплення узбіч щебенево-піщаним матеріалом. Покриття та основа дороги без помітної деформації та пошкоджень, укріплення узбіч щебенем – без помітних пошкоджень.

Враховуючи вищезазначене, включення до тендерної документації та у подальшому до договору №278 від 04.09.2019 на суму 2000490,00 грн. робіт (послуг), які вже виконані (надані) призвело до збільшення очікуваної вартості закупівлі та ціни укладеного договору, що суперечить принципу максимальної економії та ефективності здійснення закупівель, який визначений пунктом 1 частини 2 статті 3 Закону №922.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com