Забудовою біля Тернопільського ставу займаються слідчі

Слідчим відділом Тернопільського відділу поліції здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом будівництва в захисній зоні Тернопільського ставу.

Про це стало відомо Інфопростору.

В ході досудового розслідування, встановлено, що Тернопільській міський голова видав рішення, яким дозволив суб`єкту підприємницької діяльності скласти проект землеустрою щодо відведення під реконструкцію ніколи неіснуючої «лодочної» станції в прибережній захисній смузі – земельної ділянки площею 0,406 га. На підставі цього рішення Тернопільській міський голова уклав із підприємцем договір оренди вказаної земельної ділянки, не дивлячись на те, що вона розташована в охоронній 50 метровій смузі, тобто прямо уздовж урізу води р. Серет в межах Тернопільського ставу, що Верховною Радою України, Водним та Земельними кодексами – заборонено.

Наслідком вказаних рішень, стала незаконна забудова прибережної захисної смуги 12 спареними житловими будинками із стоянками для автомобілів та гаражами для них, що законодавством України – заборонено.

12.12.2016 один із цих, незаконно збудованих будинків площею 374,8 кв. м., вніс в статутний фонд ТОВ «Тернопільський став» (основна діяльність якого є прісно водне промислове рибальство), яке виключно для цієї мети, через 2 дні після цього, тобто 14.12.2016, за цією адресою було зареєстровано ТОВ «Тернопільській став» ніколи прісноводним рибальством, тобто своєю основною діяльністю не займалось.

18.03.1994, рішенням Тернопільської обласної ради – Тернопільський став з намитою частиною в межах водоохоронних зон і прибережних захисних смуг на р. Серет – включено до Регіонального ландшафтного парку «Загребелля».

Частиною ч.1 ст. 3 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Верховна Рада України визначила, що регіональні ландшафтні парки належать до природно-заповідного фонду України.

Частиною 3 ст.7 вказаного закону, на землях природно-заповідного фонду, (тобто і в РЛП «Загребелля») Верховна Рада України заборонила будь-яку діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних об`єктів чи перешкодить їх використанню за цільовим призначенням.

25.03.2004 Тернопільська міська рада прийняла рішення №4/10/134 «Про затвердження рішення виконавчого комітету від 24.03.2004 №242 «Про затвердження меж водоохоронних зон і прибережних захисних смуг Тернопільського ставу на р. Серет», яким ділянку  віднесла до меж водоохоронної зони.

Проведеною за зверненням ГО «Тернопільські підсумки», Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, перевіркою підтверджено, що земельна ділянка площею 0,406 га із кадастровим № 6110100000:01:004:0060 – знаходиться саме в цих, визначених 25.03.2004 самою міською радою межах прибережної захисної смуги.

Триває слідство.

Відомо, що до цієї оборудки можуть бути причетні колишній міський голова Тернополя Роман Заставний та ще декілька відомих в місті людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com