Деталі корупційної схеми в Тернопільській РДА

2 грудня 2019 року начальника одного із відділів Тернопільської районної державної адміністрації впіймали на хабарі.

Правоохоронці його впіймали на гарячому після отримання 1500 доларів США.

Про затримання чиновника ми повідомляли раніше.

Нещодавно стали відомі подробиці корупційної схеми, через яку затримали цього посадовця.

Чиновник, перебуваючи на посаді начальника відділу містобудування та архітектури Тернопільської районної державної адміністрації, в силу чого, останній, будучи службовою особою, діючи умисно, використовуючи службове становище усупереч інтересам служби, з метою власного збагачення, порушуючи обмеження, встановлені ст. 22 Закону України «Про запобігання корупції», умисно вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України України за наступних обставин.

З метою здійснення будівництва на території села Івачів Долішній, в середині листопада 2019 року, у відділ містобудування та архітектури Тернопільської районної державної адміністрації для отримання будівельних паспортів звернувся заявник.

Про вказаний факт стало відомо начальнику містобудування та архітектури Тернопільської районної державної адміністрації, після чого у нього виник злочинний умисел направлений на вимагання та одержання неправомірної вигоди від заявника за сприяння в отриманні будівельних паспортів.

Надалі, 29 листопада 2019 року в приміщенні службового кабінету посадовець повідомив заявнику, що за отримання будівельного паспорту необхідно надати грошові кошти в сумі 600 доларів США, за кожний будинок, в загальному на 7 будинків 4200 доларів США.

Чоловік, розцінюючи дії чиновника, як вимагання неправомірної вигоди та розуміючи, що не виконання його злочинних вимог призведе до настання шкідливих наслідків для його прав та законних інтересів, що полягають у не отриманні будівельного паспорту та як наслідок неможливості розпочати будівництво, змушений був погодитись щодо надання неправомірної вигоди.

Надалі, 02 грудня 2019 року близько 15.00 год., посадовець, перебуваючи на сходовій клітці, біля службового кабінету відділу містобудування та архітектури Тернопільської районної державної адміністрації, що знаходиться за адресою м. Тернопіль вул. Майдан Перемоги, 1, отримав частину коштів від заявника, а саме 1500 доларів США, за видачу будівельних паспортів на будинки с. Івачів Долішній.

02 грудня 2019 року о 18 год. 50 хв. чиновника було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

03 грудня 2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com