Головного поліцейського Тернополя визнали винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією

Тернопільський міськрайонний суд визнав начальника Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергія Гаврилюка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це стало відомо Інфопростору.

Із змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що Сергій Гаврилюк, являючись особою на яку поширюються вимоги Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), в порушення вимог ч.2 ст.52 Закону, не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, шляхом внесення інформації до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр), в зв`язку з придбанням 18.07.2018року майна у вигляді транспортного засобу HONDA CR-V, 2010 року випуску, на суму 125363,89 грн., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, чим вчинив правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В судовому засіданні начальник поліції Тернополя пояснивши, що повністю розуміє зміст роз`яснених йому прав, передбачених ст.63 Конституції України та ст.268 КУпАП, винним себе у вчиненому адміністративному правопорушенні не визнав, пояснивши, що 18.07.2018 року автомобіль HONDA CR-V, 2010 року випуску було придбано за кордоном на його замовлення іншим громадянином, котрий здійснив доставку до кордону між Україною та Польщею, і якому в травні місяці поліцейський сплатив аванс за авто в сумі 2000 євро.

Переміщення автомобіля на територію України здійснював та оформляв, згідно митних правил України, самостійно Сергій Гаврилюк. На облік транспортний засіб в сервісному центрі МВС останній поставив 24.07.2019 року. Того ж дня він сплатив решту вартості авто в сумі 1, 5 євро.

26.07.2018 року він заповнив та подавав інформацію про зміни майнового стану і точно пам`ятає, що дочекався повідомлення з сайту НАЗК «ваша декларація успішно подана». Пояснити чому відсутня декларація про суттєві зміни в майновому стані пояснити не може. На запитання суду та прокурора чи здійснював він моніторинг інформації на сайті НАЗК чи була подана декларація, повідомив що ні, оскільки жодного разу повідомлення про розміщення чернетки декларації він не перевіряв і на його електронну пошту такі повідомлення взагалі не надходили.

Окремо за зазначив, що у квітні 2019 року усно повідомив про подію відділ внутрішньої безпеки ГУНП, за результатами якого було проведена службова перевірка.

Прокурором надано свої докази. В тому числі, судом розглянуто й матеріали з Національного агентства з питань запобігання корупції.

Оцінивши всі докази суд прийняв рішення визнати Сергія Гаврилюка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас, провадження в адміністративній справі про його притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення закрито на підставі п 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП через закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків протягом яких винну особу можна притягнути до відповідальності.

Постанова суду набрала законної сили.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com