Політичні баталії в Чорткові

Днями в мережі з’явилася публікація що голова Чортківської районної ради начебто ошукав депутатів. Мовляв, подав до складу госпітальної ради свою кандидатуру, хоч сесія затвердила іншу.

Як виявилось, подання представника до складу госпітальної ради було задовго до прийняття сесійного рішення, тож голова райради різко відповів опонентам, назвавши їх некомпетентними.

“Схоже, в Чортківському районі вже на активній фазі підготовка до місцевих виборів. Але розпочалась вона дещо в дивному стилі.

Ті, хто не може нічого доброго сказати про себе, поширюють брехню про інших. От і в мою сторону політичні опоненти кинули такий камінь. Прізвища їхні відомі, але вони чомусь бояться або встидаються підписатися.

Отже, мені закидають, начебто я ошукав депутатів районної ради в питанні делегування представника до госпітальної ради при Тернопільській ОДА. Я ж переконаний, що мої дії відповідають вимогам законодавства.

03 січня 2020 року на адресу Чортківської районної ради надійшов лист із проханням надати до 09 січня 2020 року кандидатуру представника засновника комунального закладу охорони здоров’я. В Чортківському районі діє заклад охорони здоров’я – Комунальне неприбуткове підприємство «Чортківська районна лікарня». Засновником цього КНП є Чортківська районна рада.

Можливо автори публікації не знають, але на Чортківський район, як і на усі інші куточки України, поширюється національне законодавство, відповідно до якого голова районної ради представляє раду у відносинах з державними органами, іншими органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, трудовими колективами, адміністрацією підприємств, установ, організацій і громадянами, а також у зовнішніх відносинах відповідно до законодавства (пункт 15 частини шостої статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»). До прийняття рішення сесії про делегування іншого представника, тільки голова районної ради може представляти орган місцевого самоврядування.

Тому, з огляду на стислі терміни та відсутність можливості провести до 09 січня 2020 року сесію районної ради мною надано доручення підготувати відповідного листа до Тернопільської ОДА та в подальшому змінити кандидатуру, після її затвердження сесійним рішенням.

На приклад, від сусіднього Гусятинського району до госпітальної ради також увійшов голова районної ради, представник ВО “Свобода” Василь Бойчук.

Сесія відбулася 23 січня 2020 року. Саме 23 січня, після обговорення на президії районної ради мною на розгляд депутатів внесено кандидатуру Чортківського Романа Володимировича до складу госпітальної ради, за що і проголосували депутати.

Може автори публікації вважають, що рішення сесії від 23 січня можна було відправити в облдержадміністрацію до 09 січня? Я так не вважаю.

І ще одне. Цей пасквіль подано в такій манері, ніби госпітальна рада має розпоряджатися якимось грошима, роздавати землю чи комунальне майно, призначати на посади…

Зовсім ні. Це дорадчий орган. До завдань госпітальної ради належать розроблення пропозицій та рекомендацій щодо: плану розвитку госпітального округу; реорганізації і перепрофілювання закладів охорони здоров’я області, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах госпітального округу; переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі; інших питань, які належать до компетенції учасників госпітального округу щодо забезпечення надання в ньому медичної допомоги.

Тому, обурені політичні опоненти, прошу вас в подальшому до таких пасквілів додавайте документ про вашу некомпетентність.

З нетерпінням чекаю на наступні анонімки неграмотних писак”, – пише Віктор Шепета.

Схоже, в Чортківському районі вже на активній фазі підготовка до місцевих виборів. Але розпочалась вона дещо в дивному…

Опубліковано Віктором Шепетою Субота, 25 січня 2020 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com