В Тернополі та Чорткові представники різних конфесій зібралися для спільної молитви. Фото, відео

25 січня у Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя вперше з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та ініціативи екуменічної комісії архиєпархії відбулась екуменічна молитва Вечірні за участю представників християнських церков нашого міста.

У молитві взяли участь представник Римо-Католицької Церкви о. Андрій Маліг та Православної Церкви України о. Олег Гах, а також священики Тернопільського (центрального) деканату УГКЦ на чолі з о.-деканом Віталієм Козаком і чисельні вірні.

“Оцією молитвою ми хочемо показати спільність основ віри із нашими братами у Христі, – наголосив у своєму слові о. Віталій Козак. – Насправді, того, що нас об’єднує, є значно більше того, що нас роз’єднує… Віримо, що Святий Дух може нас допровадити до єдності. А єдності немає, бо є людська слабкість і людська неміч. Не тому, що Бог так хотів, а тому, що ми є люди. Однак ми повинні хотіти цієї єдності і стреміти до неї”.

Молитва відбулася у рамках тижня молитов за єдність християн, який провів цими днями Святіший Отець Франциск, Папа Римський.

 

Традиційна щорічна молитва за єдність християн відбулась 26 січня цього року в храмі Преображення Господнього оо. Василіян в Чорткові. Темою розважань були слова із Діянь Апостолів «Будьмо милосердними» (Ді, 28, 2), запропоновані цього разу християнами острова Мальта, до яких у 60 році н. е. прибув апостол Павло, зазнавши корабельної аварії по дорозі до Риму.

Міжконфесійний молебень очолив владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький. У своїй проповіді він наголосив на важливості бути разом на кораблі, яким є Церква Христова, незважаючи на небезпеки світу. У молитві брали участь також священнослужителі Римо-Католицької Церкви, Протестантської Церкви та отці із різних храмів УГКЦ м. Чорткова, які вкінці мали можливість звернутись до присутніх із Божим словом.

На завершення молитви відбулась братня гостина у стінах монастиря, під час якої священики та вірні продовжили своє знайомство та цікаву розмову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com