Чиновника, якого впіймали на хабарі, взяли під варту з правом застави

Тернопільський міськрайонний суд застосував до Руслана Мостового, якого впіймали на хабарі, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, взявши його негайно під варту із зали суду.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як альтернативу чиновнику визначили заставу в сумі 126 120 гривень.

Окрім цього, суд наклав арешт на земельну ділянку в Копичинцях Гусятинського району та автомобіль, які перебувають у власності чиновника. Також, йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Руслан Мостовий, перебуваючи згідно наказу начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області №14-к від 31.08.2018, на посаді начальника відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області, діючи умисно з метою власного збагачення, використовуючи своє службове становище усупереч інтересам служби, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України за наступних обставин.

20 січня 2020 року він близько 16 години, перебуваючи в приміщенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області, що по вул. Микуленецькій, 3 А в м. Тернопіль, попередньо вимагаючи, одержав від заявника неправомірну вигоду у сумі 20 000 гривень, за позитивне прийняття рішення про виплату витрат на медичну допомогу, як потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві, яке спричинило втрату працездатності.

Про затримання Руслана Мостового ми повідомляли раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com