Кримінальну справу за зловживання під час ремонту школи в Почаєві вже розглядають в суді

Кримінальне провадження за фактом зловживань під час ремонту Почаївської загальноосвітньої школи вже перебуває на розгляді Кременецького районного суду.

Про це стало відомо Інфопростору.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 24.07.2017 між Почаївською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Почаївської міської ради Тернопільської області в особі директора з однієї сторони та товариством з обмеженою відповідальністю «Галкон Плюс» в особі директора з іншої сторони, укладено договір підряду. Згідно умов якого, Підрядник зобов`язується на свій ризик, власними зусиллями та засобами, відповідно до завдання Замовника, виконати та здати Замовнику роботи по капітальному ремонту ЗОШ І-ІІІ ступенів в м. Почаїв Кременецького району Тернопільської області з використанням енергозберігаючих технологій, а Замовник прийняти та оплатити належним чином виконані Підрядником роботи в порядку та на умовах цього Договору. Склад, обсяг та вартість робіт, що будуть виконуватись Підрядником, встановлюються згідно погодженого кошторису, оформленим додатком до договору, що є невід`ємною частиною Договору. Ціна робіт за цим Договором включає вартість матеріалів, відшкодування витрат Підрядника та плату за виконані ним роботи. Договірна ціна є твердою, що є невід`ємною частиною цього Договору, складає 1367457,13 гривень та є незмінною впродовж усього строку дії цього договору. Строк виконання робіт за цим Договором визначає План графік виконання робіт, що є додатком до цього Договору. Виконання робіт може бути закінчене Підрядником достроково. Датою закінчення робіт за цим Договором вважається дата їх прийняття Замовником відповідно до підписаного обома Сторонами Загального акту приймання – передачі виконаних підрядник робіт. Таким чином, в рамках вказаного договору Підрядник виконав ремонтно-будівельні роботи на зазначеному об`єкті, за що останньому Замовником у 2017 році перераховано грошові кошти. Однак, як встановлено в ході досудового розслідування станом на поточний період увесь обсяг робіт на об`єкті не виконаний в повному обсязі, не зважаючи на те, що у актах приймання виконаних будівельних робіт зазначено, що усі роботи виконані в повному обсязі. І на підставі вказаних актів Замовником оплачено грошові кошти Генпідряднику.

За результатами проведеної 15.08.2018 працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області перевірки повноти виконаних ремонтно-будівельних робіт з капітального ремонту ЗОШ І-ІІІ ст. в м. Почаїв Кременецького району, в тому числі під час проведення контрольних обмірів на зазначеному об`єкті встановлено завищення вартості робіт на загальну суму 82329,91 грн. За результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості робіт з сторони Підрядника на суму 87694,49 грн.

Нагадаємо, через незрозуміле та непрозоре використання бюджетних коштів під час проведення ремонту школи в Почаєві поширилась хвиля обурення. Батьки школярів забили на сполох, після чого правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com