З Тернополя до Лондона контрабандою везли понад 200 раритетних монет: затримали на кордоні

Намір перевезти через державний кордон понад 200 раритетних монет виявився невдалим.

Про це стало відомо Інфопростору.

Монети везли із Тернополя до Лондона ще у кінці серпня минулого року, але слідчі дії тривають досі. Митники переслали матеріали правоохоронцям через півтора місяці після фіксації злочину.

Встановлено, що 20.08.2019 року о 19 год 00 хв в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Порубне-Сірет» митного посту «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС України (с.Тереблече Глибоцького району Чернівецької області), двоє громадян, перетинаючи митний кордон України в режимі «виїзд» спеціалізованим вантажним транспортним засобом – автомобілем марки «Mercedes-Benz», слідуючи з м. Тернопіль, Україна, до м. Лондон, Велика Британія, для проходження митного контролю обрали «зелений коридор», чим заявили про відсутність у них товарів, які підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України. Однак, в ході огляду вищевказаного транспортного засобу працівниками Чернівецької митниці ДФС, в автомобілі було виявлено заклеєну клейкою стрічкою картонну коробку. При здійсненні догляду зазначеної коробки всередині двох черевиків було виявлено незадекларовані та не заявлені до митного контролю, приховані, упаковані в поліетиленові пакети 183 монети періоду СРСР і країн Західної Європи, виготовлення до 1960 р. та 19 шт. предметів археології. Згідно з Висновком експертизи предметів археології від 25.09.2019 року археологічні предмети у кількості 19 шт. є культурними цінностями.

08.10.2019 Чернівецькою митницею ДФС до Управління СБ України в Чернівецькій області було направлено повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину разом із копіями матеріалів справи про порушення митних правил. Відповідно до п.10 акту про проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів, ручної поклажі та багажу від 20.08.2019 під час огляду було здійснено фотографування та виконано 5 кадрів, які Чернівецькою митницею ДФС надані не були.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com