За пошкодження дерев в центрі Тернополя розпочали кримінальне провадження

Тернопільський міськрайонний суд зобов’язав тернопільських поліцейських розпочати кримінальне провадження за фактом пошкодження дерев в центрі Тернополя.

Про це стало відомо Інфопростору.

Ще 2 грудня 2019 року повідомлення про вчинення злочину до поліції було направлено Державною екологічною інспекцію у Тернопільській області. Однак, правоохоронці взагалі не внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тож, бездіяльність поліцейських було оскаржено в суді.

Екологічними інспекторами встановлено факт незаконного пошкодження дерев на території пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Сквер на вул. Чорновола». Тому, вони просили внести відомості до ЄРДР і розпочати досудове розслідування за даним фактом за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статті 252 Кримінального кодексу  України.

Суд встановив, що поліцейські допустили бездіяльність, а тому зобов’язав їх виконати дії відповідно до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України та внести відомості до ЄРДР згідно заяви Державної екологічної інспекції у Тернопільській області від 02.12.2019 року за вих. №1/1-1-05-4368 про вчинене кримінальне правопорушення відносно осіб та кваліфікації можливо вчиненого злочину, виходячи із змісту заяви та викладених в ній обставин та кваліфікації можливо вчиненого злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com