Тарас Пастух стане заступником голови Харківської ОДА

Колишній народний депутат від Тернополя, представник Самопомочі Тарас Пастух буде призначений на посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації.

Про це стало відомо Інфопростору.

Тарас Пастух тримається при всіх владах вже більше десяти років.

У 2016 році, будучи наближеним до колишнього нардепі Ярослава Джоджика, він став депутатом Тернопільської обласної ради за списком Української народної партії. У 2008 році тодішній президент Віктор Ющенко призначив його головою Бучацької районної державної адміністрації. Вже у 2010 році на ту ж посаду його перепризначив Віктор Янукович. На посаді голови Бучацької РДА запам’ятався тим, що на одній із нарад переплутав назву селища Золотий Потік із горілчаною торговою маркою “Золоте поле”.

Звільнився в тому ж таки 2010 році, бо на Тернопільщині вже зароджувались протести проти владної команди Януковича.

Після цього він пішов керувати пивзаводом того ж Ярослава Джоджика “Опілля”.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради за списком УНП, але партія не подолала прохідного бар’єра.

З початком російсько-української війни він пішов на військову службу, а восени того ж 2014 року став нардепом, перемігши на позачергових виборах в окрузі по місту Тернополю. Балотувався як самовисуванець, але вже в Раді приєднався до фракції “Самопоміч”. Повторно пробував свої сили на виборах у 2019 році, але в тому ж окрузі по місту Тернополю набрав менше 6 відсотків голосів та програв.

Політична партія “Самопоміч” швидко перемикнулась під новообраного президента Володимира Зеленського. На Тернопільщині їхні представники стали претендувати на ряд посад.

Тож знайшлося місце і для Тараса Пастуха. Правда, на далекій Харківщині. Що цікаво, ця область входить до сфери інтересів міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com