В Тернополі в ремонті на черговому об’єкті за рахунок бюджету побачили кримінал

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про це стало відомо Інфопростору.

В ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що 04 грудня 2019 року до СУ ГУНП в Тернопільській області надійшли матеріали по факту розкрадання бюджетних коштів зі сторони посадових осіб замовника – Комунального закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту», які вступили у злочинну змову із посадовими особами підрядної організації – ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» під час виконання робіт на об`єкті «Капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс)».

На даний час встановлено, що 30.07.2019 між Комунальним закладом Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» в особі директора (замовник) з однієї сторони та ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» в особі директора з іншої сторони (підрядник) укладено договір № 24-19. Згідно умов якого підрядник зобов`язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи із капітального ремонту приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс).

В подальшому, на виконання умов зазначеного договору після проведення підрядником зазначених робіт Комунальним закладом Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» в період з 30.07.2019 по 31.12.2019 року, на рахунок ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» перераховано грошові кошти за виконані роботи із капітального ремонту приміщення спортивного комплексу за адресою вул. Братів Бойчуків, 4а в м. Тернополі (фізкультурно-оздоровчий комплекс).

При аналізі документів які слугують підтвердженням перерахування грошових коштів з сторони Комунального закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту» (замовника) на рахунок ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» встановлено, що грошові кошти перераховувались частинами, в різні часові періоди. Одночасно, факт перерахування вказаних грошових коштів не відображає деталей трансакції та підстав перерахування вказаних коштів з сторони замовника підряднику.

Згідно відомостей, зазначених у актах приймання виконаних будівельних робіт відносно об`єкта на якому підрядником ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» проводились ремонтно-будівельні роботи зазначено, що роботи виконанні в повному обсязі і відповідають обсягам робіт виконаних в натурі.

Таким чином, достатньо підстав вважати, що грошові кошти, з сторони замовника були перераховані підряднику в якості оплати за виконанні усі ремонтно-будівельні роботи. Хоча, на момент перерахування вказаних коштів увесь обсяг робіт не був виконаний.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com