В Бучацькому районі власники нелегальної заправки фільмували своїх клієнтів: чи використає це слідство?

Під час припинення діяльності нелегальної заправки в Золотому Потоці Бучацького району правоохоронці вилучили відеореєстратор.

Про це стало відомо Інфопростору.

Співробітники Служби безпеки України операцію з припинення діяльності нелегальної АЗС провели по вул. Галицькій, буд 126-а в Золотому Потоці 13 січня 2020 року.

Під час проведення огляду місця події виявлено, опечатано та передано на зберігання металеву бочку (резервуар) об`ємом 4225 л, із дизельним пальним сумнівного походження і якості, що у комплекті з електромеханічним лічильником – насосом марки «К33» з гумовим шлангом та пістолетом.

Крім того, під час огляду місця події вилучено добровільно наданий відеозаписувальний пристрій марки «TEKSAR», а також зразки дизельного палива, які поміщено у 3 (три) скляні банки з об`ємом півтора літри кожна для проведення його експертного дослідження.

Саме цей відеореєстратор зможе надати слідчим можливість сформувати доказову базу та визначити обсяги реалізованого з порушенням закону пального. Адже, на записі можна ідентифікувати всіх клієнтів, які приїжджали заправлятися та взяти в них письмові свідчення.

Цікаво, що пристрої відеозапису використовувались на багатьох нелегальних АЗС. Але, правоохоронці, припиняючи їх діяльність, обмежувались складанням протоколу про адміністративне правопорушення, а не розпочинали кримінальне провадження. Таким чином, вони фактично давали можливість власникам нелегальних заправок уникнути відповідальності.

Проте, за діяльність незаконної АЗС співробітники СБУ саме розпочали кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Надіємось, що слідчі СБУ зможуть вийти і на реального організатора такого тіньового бізнесу.

Про викриття нелегальної заправки повідомляв Роман Довбенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com