Чиновники Тернопільської ОДА погоджували агрофірмі відшкодування з бюджету по фіктивних документах?

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння бюджетних коштів на суму 450 тисяч гривень.

Про це стало відомо Інфопростору.

Відомо, що 17 грудня 2019 року із УСР в Тернопільській області ДСР НПУ надійшла інформація про те, що відповідно до державної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» протягом 2017 року суб`єктам господарювання агропромислового комплексу, в тому числі Тернопільської області, виділялись кошти на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами, порядок отримання яких затверджено постановою КМУ від 29.04.2015 №300.

Встановлено, що посадові особи СГ ТОВ «Агрокомплекс» з метою заволодіння коштами державного бюджету, які були виділені за вказаною програмою, всупереч встановленому порядку, спрямували свої дії на заволодіння дотаційними коштами шляхом подання на розгляд постійно діючої комісії при Департаменті агропромислового комплексу Тернопільської ОДА (розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня, що забезпечує виконання функцій держави з питань агропромислового розвитку) копій документів із недостовірними відомостями про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів, в результаті чого незаконно отримали компенсацію в сумі понад 450 тис. грн., чим завдали збитків державі на вказану суму.

В ході досудового розслідування отримано тимчасовий доступ до документів, які подавались С/Г ТОВ «Агрокомплекс» на розгляд комісії при Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА та на підставі яких останньому була нарахована компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами. За результатами вивчення зазначених документів було виявлено, що С/Г ТОВ «Агрокомплекс» з метою підтвердження використання кредитних коштів було надано аналогічні видаткові накладні та рахунки-фактури для компенсації коштів за різними кредитними договорами.

Так, разом із заявкою №54 на участь у конкурсі для отримання компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами по кредитному договору №117.10-10/30 та із заявкою №55 по кредитному договору №302.45936/FW302.1166 С/Г ТОВ «Агрокомплекс» було подано аналогічні видаткові накладні від 12.10.2017 №79801 на загальну суму 2176001,09 грн. на підставі договору від 27.07.2016 №897/17/15 з МПП Фірма «Ерідон».

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com