На нелегальній заправці в Хоросткові слідчі СБУ вилучили майже 3 тисячі літрів пального

Стало відомо, скільки пального вилучено на нелегальній заправці в Хоросткові під час припинення її діяльності в кінці минулого року.

Тоді правоохоронці вилучили майже 3 тисячі літрів дизельного пального.

30 грудня 2019 року в ході огляду місця події – незаконного зберігання з метою збуту паливно-мастильних матеріалів співробітниками Служби безпеки України виявлено, що на території м. Хоросткова Гусятинського району Тернопільської області по вул. Незалежності, 3, незаконно діяла автозаправна станція, на якій, без відповідних дозвільних документів і ліцензії, здійснювався збут пального сумнівної якості.

Під час проведення огляду місця події виявлено, опечатано та передано на зберігання металеву бочку (резервуар) об`ємом 10 метрів кубічних, із вмістом 2,7963 метрів кубічних дизельного пального сумнівного походження і якості, а також автозаправну колонку із насосом марки «Ріші» з гумовим шлангом та пістолетом.

03 січня ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду на вказане майно накладено арешт.

Відповідно до ч. 1 статті 204 КК України предметом злочину є підакцизні товари.

Згідно з п.п. 215.1 ст. 215 ПКУ до підакцизних товарів, поміж інших, відноситься пальне, у тому числі товари (продукція), що використовуються як пальне для заправлення транспортних засобів, обладнання або пристроїв з двигунами внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення, з двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, з двигунами внутрішнього згоряння з кривошипно-шатунним механізмом та коди яких згідно з УКТ ЗЕД не зазначені у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 цієї статті (крім газу природного у газоподібному стані за кодом 2711 21 00 00 згідно з УК`Г ЗЕД).

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com