Чергові зловживання в Тернопільській РДА: кошти, які мали піти на зарплату освітянам, перераховані приватній фірмі

Чиновники відділу освіти Тернопільської районної державної адміністрації перерахували приватній структурі понад 700 тисяч гривень, які мали піти на зарплату.

Як стало відомо Інфопростору, за даним фактом правоохоронці 17 лютого 2020 року розпочали кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Встановлено, що службові особи відділу освіти Тернопільської районної державної адміністрації, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, перерахували кошти в сумі 716814,74 грн., призначені для виплати заробітної плати працівникам на рахунки ПАТ “Тернопільміськгаз”, які в подальшому були стягнуті органами ДВС в рахунок погашення заборгованості стягувачу, внаслідок чого завдано тяжкі наслідки державним інтересам.

Зокрема, 26.01.2017 відділом освіти Тернопільської районної державної адміністрації перераховано грошові кошти на розрахунковий рахунок в ПАТ КБ Приватбанк, що належить Публічному акціонерному товариству по газопостачанню та газифікації «Тернопільміськгаз», платіжним доручення №1 від 26.01.2017 на загальну суму 716841,74 грн. з призначенням платежу: « 1011020; 2111; Зарплата за січень 2017», а вказані кошти призначалися для виплати заробітної плати працівникам освіти.

Відділ освіти Тернопільської районної державної адміністрації звертався до ПАТ «Тернопільміськгаз» з проханням повернути помилково перераховані кошти, однак, отримав відповідь про неможливість повернення коштів, оскільки на розрахунковий рахунок ПАТ «Тернопільміськгаз», відкритий у ТФ ПАТ КБ «Приватбанк», накладено арешт в межах примусового виконання рішень Господарського суду Тернопільської області органами ДВС.

Таким чином, Відділ освіти Тернопільської РДА звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Державної казначейської служби України та Міністерства юстиції, в якому просив суд стягнути з Державного бюджету України через Державну казначейську службу України кошти в сумі 716847,74, оскільки внаслідок неправомірних дій Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України щодо списання з рахунку ПАТ «Тернопільміськгаз» коштів, які є власністю Відділу освіти Тернопільської РДА та з яких постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 06.04.2017 у справі №819/496/17 знято арешт, відділу завдано шкоди у розмірі 716841,74 грн. Рішенням Господарського суду міста Києва від 27.09.2018 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Триває слідство.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com