Відносно Борщівського міського голови розпочали кримінальне провадження

Борщівський районний суд зобов’язав відповідальну особу слідчого відділення Борщівського відділення поліції Чортківського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області  внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення на підставі заяви від 14 січня 2020 року, у відповідності до вимог статті 214 КПК України, де фігурує Борщівський міський голова Іван Кобилянський.

Про це стало відомо Інфопростору.

З’ясовано, що заяву до поліції подала лікарка із села Мушкатівка у зв’язку із невиплатою заробітної плати. Однак, в поліції розпочинати кримінальне провадження не захотіли.

Тож жінка вирішила захищати свої права у суді.

У поданій заяві вона вказала, що обіймає посаду акушера КНП «Борщівський ЦПМСД» в с. Мушкатівка, проте заробітну плату за січень та лютий 2019р. нею не отримано до даного часу, у зв`язку з чим 06 грудня 2019 року подала до Борщівської районної ради відповідну заяву. Але незважаючи на рішення сесії останньої від 06.12.2019р., яким було рекомендовано Борщівській міській раді та сільським радам району виділити частину коштів для погашення заборгованості по заробітній платі, виплату такої жителям населених пунктів, які не входять до Борщівської ОТГ, заборгованість по заробітній платі перед нею не погашено. А тому, вважає, що саме в діях міського голови Івана Кобилянського наявний склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України, про що просила внести відомості в ЄРДР та розпочати досудове розслідування по даному фату.

Борщівський районний суд став на сторону заявниці, а тому зобов’язав поліцейських розпочати кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com