На Зборівщині чоловік отримав кримінальну справу за викопаний на городі ставок

Слідчі Зборівської поліції розслідують кримінальне провадження за фактом самовільного спорудження ставка на території Зарудянської сільської ради.

Про це стало відомо Інфопростору.

Встановлено, що Зборівським відділом Тернопільської місцевої прокуратури, спільно із працівниками СКП Зборівського ВП ТВП ГУНП в Тернопільській області, під час перевірки додержання вимог земельного законодавства, виявлено безгосподарне використання земель чоловіком 1973 р.н. який на присадибній земельній ділянці, що розміщена поряд із його житловим будинком на території Зарудянської сільської ради, самовільно змінив цільове призначення земельної ділянки, яка надана для ведення особистого селянського господарства та в 2015 році, за допомогою екскаватора, провів виїмку (зняття) ґрунтового покриву, внаслідок чого облаштував штучну водойму (ставок), загальною площею – 0,006 га.

За даним фактом Зборівським відділенням Тернопільської місцевої прокуратури 20 січня 2020 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: безгосподарне використання земель, що це спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, виведення земель з сільськогосподарського обороту, змивання гумусного шару, порушення структури ґрунту, передбачене ч.1 ст. 254 Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com