В Заліщицькому районі суд вдруге повернув поліції матеріали на продавця нелегального пального для усунення недоліків

Боротьба із нелегальними заправками на Тернопільщині залишається проводитись в стилі спортивної рибалки (впіймали-показали-відпустили).

Жоден правоохоронний орган досі не може похвалитися притягнутими до відповідальності ділками.

Черговий приклад беззубості поліцейських мав місце в Заліщицькому районі. Там місцевий суд вже вдруге повернув правоохоронцям адміністративні матеріали через їх неналежне оформлення.

Ще 10.10.2019 року біля 16 години 00 хвилини в с.Садки Заліщицького району Тернопільської області жінка проводила господарську діяльність без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, а саме: здійснила продаж семи літрів дизельного палива чоловіку, за що він сплатив кошти в сумі 200 гривень, не маючи ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, чим порушила ч.1 ст.164 КУпАП.

Вивчивши матеріали справи, суддя вирішив, що вказані матеріали оформлені з порушенням вимог КУпАП та підлягають належному доопрацюванню, виходячи з наступного.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.278 КУпАП, орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує питання чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

У відповідності до вимог ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складання, посада, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка складала протокол; відомості про особу порушника, місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвище, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Постановою Заліщицького районного суду № 597/1711/19 від 24.12.2019 року протокол про адміністративне правопорушення відносно жінки повертався для дооформлення, так як до протоколу про адміністративне правопорушення серії ГП № 147926 від 10.10.2019 року не додано доказів, чи підлягають її дії ліцензуванню відповідно до закону. Також у поданих матеріалах адміністративної справи відсутній їх опис..

09.01.2020 року матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.164 КУпАП України повторно надійшли в суд, проте недоліки вказані у вищезазначеній постанові не виправлені, а саме: до протоколу про адміністративне правопорушення серії ГП № 147926 від 10.10.2019 року не додано доказів, що дії жінки підлягають ліцензуванню відповідно до закону.

Зазначені недоліки не дають можливості повно та об`єктивно розглянути дану справу та накласти на неї адміністративне стягнення.

За таких обставин, суд вважає, що матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.164 КУпАП необхідно повторно направити в Заліщицьке відділення поліції Чортківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області для належного доопрацювання.

Принагідно додамо, що адміністративне стягнення за це правопорушення вже не буде накладене, оскільки сплинув тримісячний строк, протягом якого винну особу можна притягнути до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com