Призначені Сопелем заступники голови ОДА будуть звільнені

Заступники голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Гайдук та Арсен Марчишак будуть звільнені із займаних посад.

Звільнення відбудеться на виконання вимог статті 10 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”.

Законодавство визначає, що заступники голів місцевих державних адміністрацій заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеним головам місцевих державних адміністрацій у день їх призначення.

Теоретично новий голова облдержадміністрації міг би знову перепризначити заступників, але цього не буде з огляду на результати їх роботи.

За порошенківцем Ігорем Гайдуком ще тягнеться негативний шлейф ще з Гусятинської районної державної адміністрації, де він працював першим заступником голови. Район тривалий час займає останні позиції по ключовим показниках економічного розвитку. Його підвищення до заступника голови ОДА взагалі було нікому не зрозуміле, як і призначення головою Гусятинської РДА Надії Галябарди, яка до цього працювала заступником голови.

Арсен Марчишак теж не затримається на посаді. Йому бракує управлінського досвіду і адекватного бачення реальності.

Джерела Інфопростору повідомляють, що в нарадах під головуванням нового голови обласної державної адміністрації вже беруть участь потенційні його майбутні заступники, які поки не мають жодного офіційного статусу. В керівництві облдержадміністрації можна буде побачити представників сусідньої Івано-Франківської області, звідки приїхав і сам Володимир Труш.

Ігоря Гайдука та Арсена Марчишака звільнять після погодження Кабміну.

Голови Гусятинської, Теребовлянської, Підгаєцької, Підволочиської та Шумської районних державних адміністрацій теж можуть позбавитись своїх посад. Їх звільнятись закон не зобов’язує, але в нового очільника області може бути своє бачення щодо керівництва районів.

З новим головою обласної державної адміністрації вже пробують налагодити зв’язки представники політичних кіл Бережанщини. Цей район межує із Рогатинщиною, де працював Володимир Труш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com