Бережанська райрада хоче харчувати школярів за 9 гривень в день

На Бережанщині районна влада буде виділяти на харчування школярів лише по 9 гривень в день.

Таке рішення прийняли депутати 17 березня 2020 року.

Рішенням встановлено у другому півріччі 2019-2020 навчального року, вартість харчування одного учня у закладах загальної середньої освіти Бережанського району на один день в розмірі 9 грн з районного бюджету.

Також, застосовано пільгу на харчування учнів закладів загальної середньої освіти району – 50 відсотків, для дітей з багатодітних сімей, відповідно до розміру вартості харчування одного учня на один день із районного бюджету.

Від оплати за харчування повністю звільняються учні закладів загальної середньої освіти району із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти-інваліди, діти, які позбавлені батьківського піклування, діти-сиріти, діти, батьки яких мобілізовані в зону проведення ООС та діти, батьки яких загинули в зоні проведення ООС (АТО).

Батьківська плата повинна сплачуватися лише за дні відвідування учнем закладу загальної середньої освіти Бережанського району. За дні, які учень не відвідував навчального закладу батьківська плата не сплачується.

Дивно, що влада вважає таку суму адекватною для належного харчування молодих організмів дітей.

Враховуючи, що зараз період карантину, влада “суттєво” заощадить бюджетні кошти, які мали спрямуватися на харчування школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com