В Чорткові закрили всі будівельні магазини, крім депутатського

Про недотримання карантинних заходів в будівельному магазині Чорткова повідомив Петро Цимбалюк.

За його словами, в місті Чорткові до магазину “Господар” черги покупців, коли всі інші господарські магазини зачинені.

В даному випадку можна говорити відразу про тристороннє порушення карантинних заходів.

В першу чергу зауваження до власника магазину. Він мав був зобов’язаний припинити торгівлю із введенням в дію обмежень. Наступними, хто мав би відреагувати – влада міста Чорткова та правоохоронні органи. Саме на них покладений обов’язок слідкувати за дотриманням карантинних заходів. І третя сторона – самі покупці. Очевидно, що із забороною відвідувати місця із скупченням людей та обмеженнями щодо ведення бізнесу, пов’язаного із контактом з громадянами, у багатьох людей з’явився вільний час, який вони не бажають витрачати дарма. В чортківчан, як і в представників інших населених пунктів, відразу з’явилась потреба щось підремонтувати чи привести до ладу свою прибудинкову територію. От такі і закуповують будматеріали та господарські товари.

Водночас, вдалося з’ясувати, що мережа місцевих магазинів “Господар” відноситься до бізнес-інтересів родини депутата Тернопільської обласної ради від “Європейської солідарності” (БПП) Любомира Білика. Очевидно, що людина із таким статусом, мала б бути для інших прикладом та не старатись отримати більші прибутки, нехтуючи здоров’ям громадян.

Нагадаємо, в області через загрозу поширення коронавірусної інфекції введено надзвичайну ситуацію. На даний час, поряд із іншими обмежувальними заходами, діє заборона роботи магазинів та торгових точок, окрім продуктових та аптек.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com