На Тернопільщині бійка школярів дійшла до суду

Борщівський районний суд вирішив нікого не карати за бійку між школярами в селі Шерешенівка Борщівського району.

Про це стало відомо Інфопростору.

Матеріали про адміністративні правопорушення склали поліцейські та передали їх до суду.

Встановлено, що 04 жовтня 2019 року біля 20:00 год. у с.Шершенівка на місцевому стадіоні між учнями Шершенівського НВК І-ІІ ступенів виник конфлікт, під час якого малолітній хлопець вчинив фізичний булінг (цькування) по відношенню до малолітнього молодшого хлопця. Він штовхав руками іншого школяра, кинув його на землю, взяв за руки та тягав по землі, обзивав нецензурними словами. Вчинок винуватця є повторним по відношенню до потерпілого, так як у вересні 2019 року в приміщенні їдальні Шершенівського НВК І-ІІ ступенів він безпричинно штовхав опонента та копав ногами його одяг.

Мама винуватця пояснила, що 04 жовтня 2019 року між її сином та іншим школярем стався конфлікт із-за того, що останній прозивався на її сина, що робив неодноразово. Про даний конфлікт вона дізналася від поліцейського. ЇЇ син та інший школяр дружили до конфлікту і після нього теж дружать. Раніше, до інциденту, який стався 04 жовтня 2019 року, ніхто з батьків чи вчителів, або ж сам хлопець до неї з претензіями щодо відносин між хлопцями не звертався. Про подію, яка сталася у приміщенні їдальні школи, коли син копав одяг їй нічого не було відомо.

Малолітній винуватець під час розгляду справи пояснив, що навчається в 6 класі Шершенівської школи. 04 жовтня 2019 року був на шкільній дискотеці і з іншими хлопцями вийшов у магазин десь біля 20-21 год. вечора. Потерпілий ішов за ним та висловлювався в їхню адресу нецензурними словами, а потім обізвав його вуличним прізвиськом і почав втікати. Він його догнав та штовхнув, від чого хлопець впав, і тоді він потягнув його по землі. Поганими словами його не обзивав. У вересні в шкільній їдальні ніякого конфлікту між ними не було.

Все, що відбувалося він ще й знімав на телефон, а відео потім розслав декільком знайомим.

В суді заслухали думку й іншої сторони – молодшого школяра та його мами. Також свої пояснення надали й педагоги.

З’ясувавши всі обставини суд прийняв рішення нікого не карати, оскільки не побачив в таких діях складу правопорушення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com