Михайло Апостол пропонує рятувати економіку землею та малим бізнесом

Колишній народний депутат та радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол поділився своїм думками, як рятувати економіку держави в складних умовах, що виникають через карантинні обмежувальні заходи.

На його думку врятувати економіку України після кризи може тільки малий і середній бізнес, зокрема, це сотні тисяч заробітчан, які змушені були повернутися в Україну.
“Це може відбутися тільки тоді, коли держава створить для цього умови і зрозуміє,що це єдине спасіння.
Що для цього потрібно зробити?
– Земля державної власності,а правильніше чиновницької власності,яка використовується не за призначення, злочинно неефективно,без оформленої технічної документації…По прискореній процедурі цю землю,по 5-10 га можна надати в довготермінову оренду з правом викупу тим,хто маючи досвід і стартовий капітал,буде особисто займатися овочівництвом,садівництвом,вирощуванням лікарських трав,тепличним овочівництвом та інших культур. Нічого нового,все як у всіх цивілізованих країнах світу. Де ця земля знаходиться?
В структурах колишнього МінАПК ,Міносвіти , Мінінфраструктури ,розорані полігони в Міноборони, невитребувані паї, непереоформлена спадщина…
– Єдина державна програма,яка мала б для цього діяти- це довгострокові пільгові міні-кредити під бізнес-план,який буде і заставою під цей кредит.Держава бере на себе компенсацію кредитних ставок. Кредити можуть видавати в основному державні банки. Заборонити всякі перевірки для малого бізнесу перших 3-5 років.
– Не продавати,а надати на конкурсній основі в довготермінову оренду з правом викупу всі збиткові сг підприємства,можна по частинах,які передані у ФДМ для приватизації .
-максимально спростити відкриття бізнесу,забравши різноманітні дозволи, погодження, ліцензії … і відлучивши від цього величезну армію чиновників,а робити це по мовчазній згоді,” – пише Михайло Апостол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com