COVID-19 в Тернополі: немає тестів – немає хворих

Дивна динаміка захворюваності на коронавірусну інфекцію спостерігається на Тернопільщині останніми днями.

Сьогодні вранці фахівці повідомили, що за добу не виявлено жодного нового випадку хвороби. В області зафіксовано 168 підтверджених діагнозів COVID-19. Майже всі ці випадки зафіксовані за останні декілька днів. Зокрема, епіцентром залишається Монастириський район. Також, захворювання зафіксовано в місті Тернополі, Заліщицькому, Бучацькому, Підгаєцькому, Бережанському, Зборівському, Козівському, Кременецькому та Тернопільському районах.

Тож, динаміка поширення захворюваності не могла просто зупинитись, що і здивувало багатьох жителів області.

Виявилось, в області закінчились тест-системи, тому і не діагностують нових діагнозів. Як повідомив під час засідання Тернопільського оперативного штабу боротьби з коронавірусом багаторічний керівник санепідемслужби Володимир Паничев, фахівці лабораторного центру чекають на надходження тест-систем для проведення перевірки вже зібраних біологічних матеріалів.

– Минулої доби у Тернополі ми отримали чотири повідомлення щодо ймовірності коронавірусу. Вони стосуються одного чоловіка пенсійного віку, одного непрацюючого, також досліджуємо підозру щодо медичного працівника, що є викладачем медичного університету. Серед міських жителів не знято сім підозр, заявив фахівець. – Станом на ранок у нас в центрі знаходиться 150 біологічних матеріалів, також чекаємо тест-систем, сподіваємося, що вони будуть доставлені до кінця дня. Чотири наші бригади готові працювати, щоб на ранок видати результати по цих матеріалах, які є на сьогодні. Але це буде залежати від того, коли нам доставлять тест-системи. Тож поки що ми знаходимося в режимі очікування.

До слова, під самоізоляцією у Тернополі перебуває 745 людей, їм щодня проводять температурний скринінг, уточнюють стан їхнього здоров’я.

1 коммент. к COVID-19 в Тернополі: немає тестів – немає хворих

  1. […] Раніше ми повідомляли, що через відсутність тест-систем в області майже дві доби…. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com