В Шумському районі за сьогодні більше 20 випадків COVID-19

В Шумському районі фіксують раптовий спалах захворювання на коронавірусну інфекцію.

Станом на 15 квітня за результатами досліджень обласного лабораторного центру з 24 мешканців Шумщини у 21 підтвердили коронавірус. Загалом на даний час вже 25 офіційно зафіксованих випадків хворих на COVID-19. Ведеться робота по встановленню кола контактних осіб.

У зв’язку із цим в Шумську 15 квітня 2020 року відбулося позачергового засідання штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.

Слухалось питання про ситуацію, що виникла на території Шумського району внаслідок поширення коронавірусу COVID-19.
Заслухавши та обговоривши дані питання комісія вирішила:
1. Обмежити проведення богослужінь в храмах району та визначених місцях на період карантину. Представникам релігійних конфесій забезпечити публічний порядок. Обмежити доступ громадян до місць поховань (кладовищ) на території району, із дотриманням правил карантину.
2. Органам місцевого самоврядування та їх комунальним службам забезпечити проведення санітарної обробки доріг вулиць Волинська та І.Франка м.Шумськ, культових споруд м. Шумськ (Парафія Храму Преображення Господнього) та с. Обич (Парафія Святого Миколая). Проведення дезінфекції приміщень та транспортних засобів, проводити безпосередньо власними силами та за кошти власників або балансоутримувачів будівель.
3. Головним лікарям медичних закладів при заборі зразків біологічних матеріалів від осіб, які мали тісний контакт з хворими на коронавірусну хворобу COVID-19, вручати письмове повідомлення про їх обов’язкове двотижневе перебування на самоізоляції.
4. Шумському відділенню поліції Кременецького відділу поліції ГУНП у Тернопільській області проводити жорсткий контроль за особами, які перебувають на самоізоляції.
5. Органам місцевого самоврядування та Шумському відділенню поліції Кременецького відділу поліції ГУНП у Тернопільській області забезпечити виконання протокольних рішень Штабу МБ НС місцевого рівня.

В Шумській районній державній адміністрації вважають, що така ситуація стала наслідком нехтування правилами карантину.

Інформація про захворювання потрапить у завтрашнє зведення фахівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com