В Тернополі лікарі швидкої допомоги просять грошей на зарплати. Документ

Сьогоднішнє фінансування швидкої допомоги не може втримати лікарів на роботі.

Про це йдеться в листі генерального директора головного лікаря комунального підприємства Тернопільської обласної ради “Центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф” Михайла Джуса, адресованому народному депутату Людмилі Марченко.

Медична субвенція на І квартал 2020 року складає 36 857,1 тис.грн. З 1 квітня Центр підписав угоду з Національною службою здоров’я, яка в рамках угоди здійснює оплату медичних послуг за Програмою медичних гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів. Тариф на медичні послуги з надання екстреної медичної допомоги, передбачений специфікацією і встановлюється, як глобальна ставка, що розрахована на основі базової капітаційної ставки за готовність надати медичні послуги, пов’язані з екстреною медичною допомогою і становить 152 гривні на одного жителя. Разом на 9 місяців гранична сума оплати за надані послуги становить 122 211,7 тис. грн. Всього на рік передбачено з медсубвенцією 159 068,8 тис.грн.

Додатковим джерелом фінансування є надання платних послуг, не передбачених Програмою медичних гарантій, що регулюється Постановою КМУ від 17 вересня 1996 року №1138. Однак, цей перелік обмежений та не дає можливості поповненню дохідної частини значними коштами.

Тож, медики пропонують збільшити тариф на надання послуг втричі або змінити розрахунок оплати праці.

В іншому випадку кількість бажаючих звільнитися лише зросте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com