До Бережан обіцяють знову пустити потяг. Чи готова колія? Фото

Про гучну новину повідомили в Бережанській районній державній адміністрації в п’ятницю, 22 травня 2020 року.

Мовляв, з 01 червня відновиться залізничне сполучення між Тернополем та Бережанами. Такої домовленості досягли на спільній нараді за участю голови райдержадміністрації Олега Захарківа, голова районної ради Василя Білика та начальника Тернопільської дирекції залізничних перевезень В.Д.Данилюка.

Можливість користуватися залізничним транспортом зможуть не лише жителі Бережан, але й люди з сіл, де пролягає колія. А це Мечищів, Підвисоке, Жовнівка, Рибники, Потутори, Саранчуки, Посухів і Літятин.

Обговорювалось й питання компенсації за проїзд пільговиків, адже вони є основними користувачами приміської залізниці. Через це потяги курсують в збиток державному монополісту.

Така ініціатива, звісно, є бажаною та потрібною. Водночас, потяг не можна просто запустити по колії, яку тривалий час ніхто не обслуговував. В мережі відразу з’явилися світлини окремих ділянок колії із трухлявими та розсипаними шпалами. Такий стан залізничного полотна може нести реальну загрозу життю та здоров’ю пасажирів. при цьому, про жодні гарантії приведення колії в порядок до запуску потягу, наразі не йдеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com