Тернопільський бізнес перевіряти стали вдвічі менше

Упродовж січня-квітня 2020 року фахівці управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 67 перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб. Про це повідомив в.о. начальника обласного податкового відомства Валерій Лісницький. «Порівняно з відповідним минулорічним періодом кількість таких заходів скоротилась на 53 перевірки або 56 відсотків. Цьогоріч провели 31 планову та 36 позапланових перевірок юросіб, це відповідно на 24 та 29 менше, ніж у січні-квітні 2019 року», – констатував посадовець.

Сума донарахованих узгоджених грошових зобов’язань склала майже 32,3 млн грн, що на 2,2 млн грн більше, ніж торік.

Валерій Лісницький також розповів, що з початку цього року працівники підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями провели 89 перевірок суб’єктів господарювання. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом їхня кількість зменшилась на 75. Порушникам нарахували1,1 млн грн штрафних санкцій.

«Головними пріоритетами у роботі податкової служби залишаються послаблення тиску на сумлінних платників та посилення контролю за діяльністю ризикових суб’єктів господарювання, які уникають сплати податків, мінімізуючи свої доходи», – наголосив очільник ГУ ДПС в області. Адже наповнення бюджету здійснюється завдяки детінізації економіки, підвищенню якості контрольних заходів.

Нагадаємо, що Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня по 31 травня 2020 року, крім документальних позапланових перевірок з підстав, визначених підпунктом 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 цього Кодексу. Документальні та фактичні перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершені, тимчасово зупиняються на період до 31 травня 2020 року.

Враховуючи це, у березні здійснено коригування розділів І та ІІ плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік у частині перенесення документальних планових перевірок, які мали розпочатися у періоді з 18 березня по 31 травня 2020 року та на день набрання чинності Закону № 533-IX не були розпочаті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com