Суд оголосив вирок Руслану Мостову за хабар

Прокуратурою Тернопільської області забезпечено процесуальне керівництво та публічне обвинувачення стосовно посадовця Фонду соціального страхування за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Прокурором доведено у суді, що чиновник одержав від тернополянина 20000 грн за вирішення питання щодо відшкодування коштів на медичну допомогу.
Встановлено, що потерпілий через травму на виробництві звернувся до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, щоб отримати відшкодування за оплату послуг з лікування. Проте чиновник фонду запевнив заявника, що існує проблема через його лікування у приватній, а не державній клініці. Та за 20000 гривень він пообіцяв вплинути на членів спеціальної комісії щодо прийняття ними позитивного рішення у справі.
У січні 2020 року правоохоронці затримали зловмисника під час отримання ним обіцяної суми.
Суд визнав винною особу у скоєнні злочину та призначив покарання у виді штрафу на суму 22 100 грн
.

Як відомо, мова йде про відомого регіонала Руслана Мостового, який в часи правління Януковича очолював обласне управління охорони здоров’я.

Руслан Мостовий, перебуваючи згідно наказу начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області №14-к від 31.08.2018, на посаді начальника відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області, діючи умисно з метою власного збагачення, використовуючи своє службове становище усупереч інтересам служби, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України за наступних обставин.

20 січня 2020 року він близько 16 години, перебуваючи в приміщенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області, що по вул. Микуленецькій, 3 А в м. Тернопіль, попередньо вимагаючи, одержав від заявника неправомірну вигоду у сумі 20 000 гривень, за позитивне прийняття рішення про виплату витрат на медичну допомогу, як потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві, яке спричинило втрату працездатності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com