Зборівчани продовжують відстоювати свою позицію

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш не розуміє жителів Зборівського району, які не хочуть приєднання до Бережанщини.

Вся розмова з його сторони відбувалася у зверхньому порядку.

Керівник облдержадміністрації сьогодні, 04 червня 2020 року, заявив, що причин для зібрань людей немає. При цьому він подає неправдиву інформацію, що Тернопільська ОДА не пропонувала такого об’єднання. Однак, документи із офіційної переписки облдержадміністрації з іншими державними органами свідчать про інше. Так, профільне міністерство від само початку планувало утворення трьох районів: Кременецького, Тернопільського та Чортківського, але від керівництва області отримано пропозицію додати до них ще Бережанський, до складу якого можуть включити Бережанщину, Козівщину, Підгаєччину, Монастирищину, переважну частину Зборівщини та Золотниківську громаду з Теребовлянщини.

Врешті, Володимир Труш пообіцяв направити до Кабміну нову пропозицію, в якій висловити позиції всіх районів та громад. Натомість відкликати попередню пропозицію щодо поділу Зборівщини між Бережанським та Кременецьким районом він відмовився.

Тож, якось певності, що громади почують, досі немає.

Нагадаємо, жителі Зборівщини висловились за приєднання до Тернопільського району. До них приєдналися й в Козівському, Монастириському та Підгаєцькому районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com