В поліції Тернополя миші з’їли наркотики, які були речовим доказом

Дивна оказія трапилась в поліції Тернополя.

Як виявилось під час судового розгляду кримінального провадження, миші з’їли речовий доказ. Ним була наркотична речовина.

Тернопільський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню раніше судимого чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

При невстановлених слідством обставинах місці та часі у обвинуваченого виник злочинний умисел направлений на незаконне придбання, зберігання наркотичного засобу для власних потреб без мети збуту.

Реалізуючи свій злочинний умисел обвинувачений, при невстановлених слідством обставинах місці та часі, в порушення вимог ст. 7 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 року, незаконно придбав подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, яка знаходилася в пачці з під сигарет «LM-LOFT». В подальшому вищевказаний наркотичний засіб останній зберігав за місцем свого проживання, а саме по

За місцем проживання обвинуваченого у квартирі проведено санкціонований обшук, в ході якого виявлено та вилучено із полички, яка знаходилась між коридором та ванною кімнатою, пачку з під сигарет «LM-LOFT», в середині якої знаходився поліетиленовий пакетик на застібку наповнений подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – «канабісом», маса якого в перерахунку на суху речовину становить 7,10 грама.

Згідно ст.2, 7 Закону України “Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори ” від 15.02.1995 року та Списку № 1, Таблиці № 1 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000 р., канабіс, відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Зазначені дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковано за ч.1 ст.309 КК України, як незаконне придбання, зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

В ході судового розгляду з’ясовано, що стороною обвинувачення не надано суду для дослідження та ознайомлення учасниками судового провадження речові докази. Натомість суду надано лист за підписом заступника начальника СУ ГУНП в Тернопільській області №2493/02/9/1-2020 від 21 лютого 2020 року, із змісту якого вбачається, що в ході інвентаризації Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області комісією виявлено пошкоджений (зіпсований) речовий доказ у поліетиленовому спецупакуванні, який взято на облік 31.05.2017 у відповідності до квитанції №009213 у кримінальному провадженні №12017210010000748. Комісією виявлено наявні пошкодження: повне пошкодження речового доказу, який знаходився у спецупакуванні, а також часткове пошкодження (псування) спецупакування (залишились лише часткові фрагменти). Зазначені пошкодження свідчать про повне псування та пошкодження істотних ознак та властивостей речового доказу, що відбулось у результаті незабезпечення належних умов зберігання речових доказів, а саме: в приміщенні на підлозі, в одному із кутів, на ділянці площею близько 2х2 метри, наявна розлита речовина нез`ясованого походження темного кольору із специфічним запахом; в приміщенні на підлозі та полицях містяться характерні сліди (послід), що вказують на присутність тварин у виді гризунів.

Тож, через відсутність доказів, суд виніс виправдальний вирок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com